erik boekhoven be in nature natuurcoaching mannencirkel de broederschap natuur
erik boekhoven be in nature natuurcoaching mannencirkel de broederschap natuurIk ben Erik Boekhoven en ik ben al meer dan 13 jaar gelukkig samen met mijn vriendin Nathalie en onze twee volwassen zoons. De afgelopen 20 jaar leerde ik leven met een chronische darmziekte, een stoma en alle gevolgen daarvan. Een lang traject met ups en downs, dat me een schat aan (zelf)kennis en weerbaarheid opleverde.
Naast liefhebbende partner en vader ben ik natuurcoach, bird-nerd, boekenverslinder, sportman, verbinder. Ik hou van het leven, kick op het nemen van een duik in zee en het opzoeken van mijn grenzen. Ik ervaar het leven als een zoektocht, maar mijn weg is de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden. Buiten dat ik mezelf blijf ontwikkelen vind ik het fijn om anderen op weg te helpen met persoonlijke groei en natuurbeleving. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.
Mijn missie: mensen met zichzelf en elkaar verbinden, zodat zij hun ware kracht (her)vinden. Van onze shit uit het verleden, de mest voor onze toekomst maken. Plezier hebben, onderling respect koesteren, er zijn voor elkaar. Welkom thuis mooi mens!

De rol van de natuur in mijn leven
Als kleine jongen ging ik veel naar het strand, het bos en de duinen met mijn ouders. Onze vakanties bestonden uit lange wandelingen door de Belgische Ardennen en Oostenrijkse Alpen. Later ontdekten we Griekse eilanden en de kleurrijke wateren rondom Bonaire. Eén van mijn hoogtepunten was een verblijf in de Surinaamse jungle. Wat een rijkdom en schoonheid! Pure magie voor mij.
Waar ik ook kom, ik speur altijd naar (nieuw) leven. Ik zag de mooiste vogels, vissen, insecten en zoogdieren. Maar ook paddenstoelen, bloemen en zelfs korstmossen fascineren mij eindeloos. De afgelopen jaren zocht ik het dichter bij huis. Ik ontdekte een universum aan organismen in onze tuin. Ik vind het heerlijk om te leren over hun gedrag, (schut)kleuren, samenwerking en overlevingsstrategieën. Raak nooit uitgekeken en blijf me verbazen over de enorme variatie op onze prachtige planeet. Het maakt me nederig en dankbaar dat ik hier onderdeel van mag zijn.
Met Be in nature hebben we oog voor de schoonheid, overvloed, kracht én kwetsbaarheid van de natuur. Zij is een spiegel en lerares ineen. We zijn één groot geheel en spelen allemaal een rol in het behoud en de bescherming van elkaar. Het gaat om wij, in plaats van mij. Verander je jouw binnenwereld, dan verandert de buitenwereld met je mee. En die is zo ongelofelijk mooi, dat het zonde is om daar niet elke dag aan te werken en van te genieten.

"There is nothing more healing than finding your gifts and sharing them"

~Boyd Varty~

erik boekhoven natuurcoach be in nature natuur zuid-limburg
erik boekhoven natuurcoach be in nature natuur zuid-limburg